Untitled Document CARINA NÄSLUNDH
E-post: carina.naslundh@diu.se

 

Micke Kring, Årstaskolan, vinnare av särskilda priset

Guldäpplejuryns särskilda pris till engagerad möjliggörare

Bibblis, Kunskapshubben, TalasomTed, Mattenauterna. Alltsammans välkända nydanande webbplatser från Årstaskolan i Stockholm där elever och lärare publicerar sig och visar sina arbeten för inte bara den egna skolan utan även inspirerar lutanför den egna skolans väggar.

En gemensam nämnare bakom bland annat dessa webbplatser är Micke Kring, it-pedagog på Årstaskolan och årets vinnare av Guldäpplejuryns särskilda pris. Ett pris som juryn kan dela ut utan föregående nominering till personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av it och medier.

Skapar förutsättningar
– Micke Kring är en mycket värdig mottagare av juryns särskilda pris. I sin roll som it-pedagog på Årstaskolan skapar han förutsättningarna för eleverna att nå ut till en bred publik. Klassrummets och skolans väggar suddas ut genom bland annat Bibblis, Kunskapshubben och appen Livsviktig Poesi, vilka alla synliggör elevernas lärande på ett föredömligt sätt. Micke Kring är en engagerad möjliggörare som visar vad man kan åstadkomma när pedagogik och it samverkar, säger Per Arne Andersson, avdelningschef med ansvar för bland annat skola och förskola på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Juryn påpekar i sin motivering att: Micke Kring ger exempel och förutsättningar för lärare att utveckla sin undervisning med digitala verktyg och sociala medier med stor räckvidd.

CARINA NÄSLUNDH
E-post: carina.naslundh@diu.se

Mer info
Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 26 oktober kl 11.00 på Blå scen, Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö. Senare samma dag håller Micke och övriga av årets pristagare ett seminarium på samma scen på Skolforum.
Guldäpplets webbplats och program Skolforum

Årstaskolan
arstaskolan.stockholm.se
http://www.bibblis.se/
www.kunskapshubben.se/
www.mattenauterna.se/
site.arstaskolan.se/


Full tillgång till DIU genom årsprenumeration:
Länkar, tilläggsmaterial, gör-det-själv-delar och samtliga artiklar får du tillgång som prenumerant. Teckna årsprenumeration, åtta nummer per år fullproppade med pedagogisk inspiration. Även 5 och 10-licenser för arbetsplatsen till rabatterat pris.
Prenumerera här.


Datorn i Utbildningen nr 6-2015. Artiklar ur Datorn i Utbildningen är copyrightskyddade ©. De får användas för enskilt bruk. I övrigt får de enbart spridas efter överenskommelse med redaktionen.

(Annons)
Nominera huvudman före 14 juni 2023
FL VÄST Karlstad 13-14 juni 2023

Artiklar ur Guldäpplets Jubileumsbok[Åter till början av sidan]
[Åter till nr 6 - 15]

Datorn i Utbildningen, Förridargränd 16, 165 52 Hässelby
Uppdaterad: 151010